NOTICIES

VISITA D'UNA DELEGACIÓ FINESA PER A RECLUTAR TÉCNICS AUXILIARS D'INFERMERIA


El dimecres 5 de novembre visitaren el CIPFP La Costera de Xàtiva una delegació finesa per a discutir el reclutament d'auxiliars d'infermeria formats en aquest centre per a treballar en Finlandia. Innovi Medika una empresa pública de la ciutat de Kotka, pretén seleccionar a alumnes del CIPFP La Costera que hagen finalitzat els seus estudis del cicle formatiu de grau mitja Cures d'Auxiliar d'Infermeria per a becar-los, endur-se-los a Finlàndia i formar-los en l'idioma fines, alhora que completen les matèries per a obtindre el títol fines d'aquestos estudis. Després els ofereixen un contracte indefinit.

El projecte encara esta en fase de discussió. Per part finesa assistiren representants, del Ministeri d'Ocupació i Economia,del Centre de Desenvolupament Econòmic i de l'Oficina de Desenvolupament Econòmici per a l'Ocupació, la empresa Innovi Medika, el EURES de Finlandia i de diferents Universitats i centres de formació.


Per part espanyola assistiren al encontre Lidon Ahullana (Directora del CIPFP La Costera) i diferents professors encarregats dels projectes europeus i del departament de Sanitat. En representació de l'administració educativa assistí Salvador Valle inspector d'Educació,



El encontre comença amb una recepció al Ajuntament de Xativa on M. Jose Pla (Regidora d'Educació) rebé a la delegació finesa obsequiant-los amb uns detalls.



Posteriorment es celebra la reunió al CIPFP La Costera, aquesta prolonga al llarg de quasi 3 hores en ella els ponents espanyols, presentaren el CIPFP La Costera i el cicle de Cures d'auxiliar d'Infermeria que actualment s'imparteix, així com el esborrany de nous currículums que esta elaborant el Ministeri d'Educació. Posteriorment es passaa la discussió dels aspectes del reclutament. Finalment quedaren enintercanviar informació sobre el currículums espanyol i fines per tald'establir la formació que s'hauria d'impartir en Finlàndia.



Cal ressaltar que el CIPFP la Costera manté molt bones relacions amb el centre de formació professional EKAMI de Kotka (Finlàndia) amb el que realitza intercanvis d'alumnes per a realitzar la FCT. Açò forma part de l'estratègia d'internacionalització del centre que ja ha establit relacions amb la finalitat realitzar les practiques formatives en elcentre de treball dels alumnes amb França, Alemanya, Romania, Itàlia, Bulgària,Gales, Irlanda i per suposat Finlàndia.



Ministerio de Educación, Cultura y Deporte Comunidad Europea Generalitat Valenciana IES La Costera IES Lluís Simarro